rss search

Documentaires

line

BBC on Remembered Previous Lives

Engelstalige documentaire van de BBC over herinneringen aan eerdere levens.
In de documentaire komt ook professor Ian Stevenson aan het woord, een psychiater die bijna veertig jaar van zijn leven heeft gewijd aan wetenschappelijk onderzoek naar reïncarnatie.
De eerste 30 seconden is het stil, dan start het geluid.

 

 

The James Leineger Case

Kort Engelstalig verslag van de angstige herbelevingen van een Amerikaanse jongen, die beginnen met nachtmerries als hij twee jaar is. Ze krijgen een plek door zijn herinneringen aan een eerder leven serieus te nemen.
Meer over James Leiniger kun je ook lezen in het boek Soul Survivor.

 

 

In Utero

Ongeboren en pasgeboren kinderen zijn heel kwetsbaar. Angsten, blokkades en overlevingsstrategieen die je nu in je leven ervaart kunnen al ontstaan zijn voor, tijdens en vlak na je geboorte.
Al vóór de geboorte kan een kind in de baarmoeder reageren op traumatiserende invloeden uit de omgeving. In de baarmoeder kan een kind bijvoorbeeld het verlies ervaren van een tweelingbroertje of zusje (vanishing twin). Of het ervaart dat de moeder zich in een onveilige situatie bevindt en last heeft van angst en stress.
Door de beperkte bewegingsvrijheid en omdat het zich ook nog maar beperkt kan uitdrukken, komt het ongeboren kind zo soms in een toestand van hulpeloosheid en onmacht terecht. En ervaart daarbij vaak angst, pijn, boosheid en verdriet. Een nog niet of pasgeboren baby verliest zo soms al heel vroeg het contact met zijn behoeften.

Hieronder de trailer van de film In Utero (In de Baarmoeder)
 

 

Beschadigd

Deel 1 van een indringende documentaire serie die recent op tv vertoond is.
De documentaire laat zien waarom sommige mensen zichzelf opzettelijk beschadigen.
En hoe zij soms zonder respect of begrip op een eerste hulppost of kliniek worden behandeld.

Documentaire_Beschadigd