rss search

Soul Circle Opstellingen

line


.

Opstellingen of systeemopstellingen laten het verhaal, de boodschap zien achter dat waar iemand last van heeft. Bijvoorbeeld een ziekte, of een patroon.
Een bekend systeem dat kan worden opgesteld is een familie, veel mensen hebben wel eens van een familieopstelling gehoord. Maar ook een lichaam is bijvoorbeeld een systeem, en we kunnen onderdelen daarvan opstellen, zoals organen.

In een opstelling kunnen we ook een verlangen van iemand opstellen, en zicht krijgen op wat het leven van dit verlangen in de weg zit, of juist het vervullen daarvan bevordert.

Systemisch werken met ziekte kan de invloed laten zien, en deze verminderen, van onverwerkte traumatische gebeurtenissen op de psychische of lichamelijke gezondheid in het heden. Gebeurtenissen die zich bijvoorbeeld in de familie hebben afgespeeld, soms generaties geleden.

Tijdens een opstelling in The Soul Circle wordt soms ook ter plekke een regressie gedaan naar een pijnlijke ervaring uit het verleden om de invloed daarvan op het heden nog meer te verduidelijken. Of dit wordt later in een individuele sessie na een opstelling verder uitgewerkt.

The Soul Circle is een groep waaraan vooral therapeuten deelnemen, maar ook andere belangstellenden. We verdiepen ons in het toepassen, begeleiden en ontwikkelen van allerlei opstellingen en systemisch werken, zoals familie opstellingen en ziekte opstellingen. De groep wordt door mij gecoördineerd

Opstellingen hebben zich de afgelopen jaren naar vele toepassingsgebieden verbreid en ontwikkeld. We laten ons in The Soul Circle inspireren door de ervaringen en het onderzoek van velen, en nemen tegelijk de vrijheid om hier verder mee te experimenteren en nieuwe gebieden te betreden.

Soms verbinden we de systemische therapie met sjamanistische rituelen.
We werken altijd met de ziel.

In de groep stellen we vaak ‘iets’ op waar één van de therapeuten vragen over heeft, af en toe is er ook plek voor een cliënt uit de praktijk.

Het is een open cirkel, waarin nieuwe deelnemers welkom zijn. Soms kun je meteen meedoen, soms is er een wachtlijst. Als je interesse hebt, neem dan contact met me op. Behalve een bijdrage aan de huur van de ruimte, zijn aan deelname geen kosten verbonden.